In 2016 ben ik, na jaren onrust in mijn hoofd, terecht gekomen bij een psycholoog om te kijken waar mijn onrust vandaan kwam. Toen de psycholoog mij vertelde dat ik last had van ADD (hyperactiviteit in je hoofd/hersenen) vielen er bij mij veel puzzelstukjes op zijn plaats. Na de uitspraak waren eigenlijk de gesprekken klaar geweest en moest ik zelf op onderzoek uitgaan. Hoe ga ik er mee om? Hoe maak ik andere duidelijk wat er bij mij in mijn hoofd gebeurd? Gebruik van medicatie? Etc.
Na een paar weken veel uitzoeken en lezen ging ik terug naar de huisarts. Ik wilde niet terug naar een psycholoog maar wel met iemand mijn gevoel delen. De huisarts vertelde dat er een organisatie was die ervaringen deelt.
Zo ben ik terecht gekomen bij Nex2Next. Tijdens de gesprekken had ik gelijk een klik met de ervaringsdeskundige en werd ik rustiger als ik een gesprek had gehad. Na een paar gesprekken vertelde ik de ervaringsdeskundige dat ik graag mijn ervaring met andere wilde delen. Dat wilde ik omdat ik wist dat ik door te delen van mijn ervaring ik andere rustiger kan maken, en het gevoel van ‘ik ben niet gek/ anders dan andere’ te kunnen veranderen. De ervaringsdeskundige wees mij op cursussen die ik kon doen om te leren hoe ik mijn ervaring kon gaan delen.

Na de cursussen en de fijne ervaring bij Nex2Next wilde ik na de cursussen graag terug naar de organisatie. Om zo mijn ervaring en levensverhaal te kunnen delen met mensen die dezelfde struggle beleefde. Inmiddels ben ik aan de slag bij Nex2Next en ondersteun ik anderen die in een vergelijkbare situatie zijn als waarin ik was.